Υλικά (για περίπου 4 μερίδες)
400 γρ καθαρισμένα καλαμαράκια
2 φύλλα δάφνης, 10 κόκκοι μπαχάρι
200 γρ λευκό κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
Χυμός και ξύσμα από 2 lime
100 γρ ανάλατο φυστίκι Αιγίνης, χοντροκομμένο
½ κ.γ. πιπέρι καγιέν (αν θέλεις πικάντικο)
1 κ.σ. φρέσκο εστραγκόν
10 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
100 γρ ελαιόλαδο
4 φρατζολάκια για σάντουιτς
Μαρούλι, μαγιονέζα και μελιτζανοσαλάτα για άλειμμα
Αλάτι κατά βούληση
Εκτέλεση
1. Βράσε τα καλαμαράκια
Σε μια κατσαρόλα, βάλε τα καλαμαράκια με το κρασί, δάφνη και μπαχάρι. Βράσε για 15 λεπτά, στραγγίζοντας μετά και άφησε να κρυώσουν.
2. Φτιάξε το πέστο καλαμαριού
Κόψε ή ψιλοκόψε τα καλαμαράκια. Βάλε τα σε μπολ μαζί με σκόρδο, χυμό & ξύσμα lime, φυστίκι, καγιέν, εστραγκόν, λιαστές ντομάτες & ελαιόλαδο. Ανακάτεψε καλά και άφησέ το στο ψυγείο για 30 λεπτά να δέσουν οι γεύσεις.
3. Ετοίμασε το σάντουιτς
Άνοιξε τα φρατζολάκια χωρίς να τα κόψεις ολόκληρα. Άλειψε κάτω με μαγιονέζα και βάλε μαρούλι. Πρόσθεσε πέστο καλαμαριού και μετά άπλωσε πάνω μελιτζανοσαλάτα. Κλείσε και σερβίρισε.
Περίπου χρόνοι
Προετοιμασία: ~30 λεπτά
Μαγείρεμα: ~15 λεπτά
Σύνολο: περίπου 45 λεπτά (το ψυγείο δεν μετράει εκτός κι αν βιάζεσαι)
