Υλικά
-
1 κιλό κίτρινη κολοκύθα, κομμένη σε μπαστούνια πάχους περίπου 2 εκ.
-
2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
-
1 κουτ. γλυκού τριμμένο γαρίφαλο
-
100 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
-
4 κουτ. σούπας θυμαρίσιο μέλι (προαιρετικά Κρήτης)
-
2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
-
40 g ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
-
Μαρινάρισμα: Ανακατεύετε σε ένα μπολ την κολοκύθα με την καστανή ζάχαρη και τον γαρίφαλο. Αφήνετε 10 λεπτά για να μαριναριστεί ελαφρά.
-
Προετοιμασία για τηγάνισμα: Ζεσταίνετε αρκετό λάδι σε τηγάνι. Περνάτε τα κομματάκια κολοκύθας από αλεύρι και τινάζετε για να φύγει το περίσσιο.
-
Τηγάνισμα: Τηγανίζετε για λίγα λεπτά από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν. Μεταφέρετε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λάδι.
-
Γαρνίρισμα & σερβίρισμα: Βάζετε την τηγανιτή κολοκύθα σε πιατέλα, περιχύνετε με μέλι, πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και κανέλα κι είναι έτοιμη να σερβιριστεί.
Χρόνος & Ποσότητα
-
Συνολικός χρόνος: περίπου 30 λεπτά
-
Βγάζει 6 μερίδες περίπου
-
Συνδυάζεται υπέροχα με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι
Η εικόνα ανήκει στο Yolenis
