Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Χοιρινό φιλέτο με λάχανο και ντομάτα

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 4 φιλέτα χοιρινού (σε φέτες)

  • 1 κιλό λάχανο, κομμένο σε φέτες

  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

  • 300 γρ ντομάτες σε βάζο (ολόκληρες ή κονκασέ)

  • 3 κόκκοι μπαχάρι και 1 ξυλάκι κανέλα

  • 100 ml ελαιόλαδο

  • 200 ml νερό

  • 100 ml λευκό κρασί για σβήσιμο

  • Αλάτι, πιπέρι (κατά προτίμηση φρεσκοτριμμένο)

Εκτέλεση 

1. Μαγείρεμα του λάχανου

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

  2. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να γίνει διάφανο.

  3. Ρίξτε το λάχανο και αφήστε το να μαραθεί (χωρίς κάψιμο), ανακατεύοντας συχνά (~30’).

  4. Προσθέστε τις ντομάτες, το μπαχάρι, την κανέλα και λίγο νερό. Σκεπάστε και μαγειρέψτε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι το λάχανο να μαλακώσει.

  5. Στο τέλος, δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

2. Σοτάρισμα του χοιρινού

  1. Σε ένα άλλο μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο.

  2. Σοτάρετε τα φιλέτα χοιρινού κι από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.

  3. Σβήστε με το λευκό κρασί και αφήστε να εξατμιστεί (~1′ λεπτό).

  4. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση.

3. Τελικό στήσιμο & σερβίρισμα

  1. Τοποθετήστε το μαγειρεμένο λάχανο σε βαθύ πιάτο.

  2. Βάλτε τα φιλέτα πάνω από το λάχανο.

  3. Περιχύστε με λίγη από τη σάλτσα του λάχανου (αν έχει μείνει στο τηγάνι).

  4. Σερβίρετε ζεστό. 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x