Υλικά:
500 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα (καβουρδισμένα ελαφρώς)
250 γρ. ζάχαρη
6 αυγά (χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια)
Ξύσμα από 1 λεμόνι
½ κ.γλ. κανέλα
¼ κ.γλ. γαρίφαλο τριμμένο
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
Λίγη βανίλια (ή 1 βανιλίνη)
Εκτέλεση:
Προετοιμασία αμυγδάλων
Χτύπησε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ να γίνουν χοντροαλεσμένα (όχι σκόνη).Χτύπημα ασπραδιών
Χτύπα τα ασπράδια σε μαρέγκα (μέχρι να στέκονται καλά).Χτύπημα κρόκων
Σε άλλο μπολ, χτύπα τους κρόκους με τη ζάχαρη να ασπρίσουν.Ανακάτεμα
Πρόσθεσε στους κρόκους:τα αλεσμένα αμύγδαλα
τη βανίλια, τη φρυγανιά, το ξύσμα λεμονιού, την κανέλα και το γαρίφαλο.
Ανακάτεψε καλά.
Ενσωμάτωση μαρέγκας
Πρόσθεσε τη μαρέγκα σιγά-σιγά με απαλές κινήσεις για να μη ξεφουσκώσει το μείγμα.Ψήσιμο
Ρίξε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί (μέτριο) και ψήσε στους 170°C για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.Σερβίρισμα
Άφησέ την να κρυώσει και πασπάλισε με λίγη ζάχαρη άχνη ή σερβίρισε σκέτη.
