Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Σαμουσάδες

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο

  • Χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • 200 γρ. χλιαρό νερό

  • 1/4 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 250 γρ. καρύδια

  • 250 γρ. αμύγδαλα

  • 150 γρ. καβουρδισμένο σουσάμι

  • 2 κ.γ. κανέλα

  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο

  • 4 κ.σ. ζάχαρη

  • 2 κ.σ. φρυγανιά

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για το σιρόπι:

  • 200 γρ. ζάχαρη

  • 200 γρ. νερό

  • 400 γρ. μέλι

  • Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Γέμιση:

    • Τρίβουμε τα καρύδια, τα αμύγδαλα και το σουσάμι στο μπλέντερ, αλλά όχι σε σκόνη.

    • Τα ανακατεύουμε με την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη ζάχαρη, τη φρυγανιά και το ξύσμα πορτοκαλιού.

  2. Ζύμη:

    • Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού με το χλιαρό νερό σε ένα μπολ.

    • Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.

    • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μέρη, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 1 ώρα.

    • Ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε λεπτό φύλλο, πασπαλίζοντας με λίγο αλεύρι.

    • Αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο και τοποθετούμε τη γέμιση στο κέντρο.

    • Διπλώνουμε το φύλλο σε τρίγωνο και τοποθετούμε ένα γαρίφαλο στην άκρη.

  3. Τηγάνισμα:

    • Ζεσταίνουμε λάδι σε τηγάνι και τηγανίζουμε τις σαμουσάδες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

    • Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.

  4. Σιρόπι:

    • Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά.

    • Προσθέτουμε το μέλι και τον χυμό λεμονιού και βράζουμε για 5 ακόμη λεπτά.

    • Σιροπιάζουμε τις σαμουσάδες όσο είναι ζεστές.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x