Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Καλοκαιρινή ομελέτα με λαχανικά

Υλικά (για περίπου 4 μερίδες)

  • 12 αυγά

  • 50 γρ ξινόγαλο

  • 200 γρ φέτα (θρυμματισμένη)

  • 80 γρ ελαιόλαδο (εξαιρετικό παρθένο)

  • 500 γρ τομάτες χωρίς φλούδα, σε κύβους

  • 2 κολοκυθάκια σε κύβους

  • 1 μελιτζάνα σε κύβους

  • 1 φινόκιο σε κύβους

  • 1 κουταλάκι ζάχαρη

  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο

  • 1 κουταλιά ρίγανη

  • Αλάτι, πιπέρι

 Εκτέλεση 

1. Σοτάρισμα λαχανικών
Ζέστανε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι. Πρόσθεσε μελιτζάνα, κολοκύθι, φινόκιο και σοτάρισε για 5–6 λεπτά να μαραθούν. Πρόσθεσε την τομάτα, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, μαϊντανό και ρίγανη. Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε 10–15 λεπτά να φύγουν τα πολλά υγρά.

2. Προετοιμασία αυγών
Χτύπησε τα αυγά ελαφρώς σε μπολ, ανακάτεψε με το ξινόγαλο. Ρίξε το μείγμα στο τηγάνι και ανακάτευε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει ομοιόμορφα.

3. Προσθήκη φέτας & σέρβις
Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο (3–4 λεπτά πριν), πρόσθεσε τη φέτα μέσα στο τηγάνι και ανακάτευε πολύ ελαφρά. Σέρβιρε αμέσως.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x