Υλικά (για περίπου 4 μερίδες)
1 κιλό κατσικάκι κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κιλό αντίδια (σαλάτες ραδίκια)
150 ml ελαιόλαδο (εξαιρετικό παρθένο)
300 ml λευκό κρασί
200 g ελιές (π.χ. μουρατοελιά – χωρίς κουκούτσι)
1 κουταλιά της σούπας ξηρή λουΐζα (εναλλακτικά ρίγανη ή θυμάρι)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλύνε και καθάρισε καλά τα αντίδια. Βύθισέ τα σε βραστό νερό για περίπου 5 λεπτά, μετά στράγγισέ τα.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κατσίκι για 5–8 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Πρόσθεσε το κρασί και άσε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίξε λίγο νερό (περίπου 1½ ποτήρι), αλάτι και πιπέρι. Σκέπασε και βράσε για ~30 λεπτά.
Πρόσθεσε τα αντίδια, ανακάτεψε, ξανακάλυψε και άστο να βράσει για ακόμα 20 λεπτά.
Ρίξε τις ελιές και τη λουΐζα (ή τα μυρωδικά), δοκίμασε να δεις αν χρειάζεται αλάτι/πιπέρι και άφησε να σιγοβράσει για 3 ακόμη λεπτά.
Σέρβιρε ζεστό, σε βαθύ πιάτο.
Συνολικός χρόνος
Προετοιμασία: ~5 λεπτά
Μαγείρεμα: ~75 λεπτά
→ Σύνολο: περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά
