Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Κουρκουμπίνια στο φούρνο

Υλικά

Για το σιρόπι:

  • 400 γρ. ζάχαρη

  • 300 γρ. νερό

  • 1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη

  • 1 ξυλάκι κανέλας

Για τα κουρκουμπίνια:

  • 450 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά

  • 150 γρ. βούτυρο

Για το σερβίρισμα:

  • 100 γρ. ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης

Εκτέλεση

  1. Φτιάχνουμε το σιρόπι:

    • Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό, τη γλυκόζη και την κανέλα.

    • Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να βράσει και να λιώσει η ζάχαρη.

    • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

  2. Ετοιμάζουμε τα κουρκουμπίνια:

    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C αέρα.

    • Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 1 λεπτό.

    • Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας και τα τυλίγουμε σε ρολό.

    • Βάζουμε το ρολό σε ταψί (25×32 εκ.) και κόβουμε το περίσσιο φύλλο για να χωράει ακριβώς.

    • Ανοίγουμε το ρολό και διπλώνουμε τη μικρή πλευρά δύο φορές προς τα μέσα, κόβουμε εκεί που ενώνεται.

    • Τοποθετούμε το ρολό με την ένωση προς τα κάτω στο ταψί.

    • Επαναλαμβάνουμε για να φτιάξουμε συνολικά 6-7 ρολά, τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο στο ταψί.

    • Παίρνουμε τα κομμένα μικρά φύλλα και τα απλώνουμε πάνω στα ρολά για να καλύψουμε το ταψί.

    • Κόβουμε τα φύλλα κάθετα για να σχηματίσουμε τα κουρκουμπίνια.

    • Περιχύνουμε τα φύλλα με το λιωμένο βούτυρο με ένα κουτάλι.

    • Ψήνουμε στο φούρνο για 90 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

  3. Τελειώνοντας:

    • Βγάζουμε τα κουρκουμπίνια από το φούρνο και ρίχνουμε αμέσως το κρύο σιρόπι από πάνω.

    • Αφήνουμε να κρυώσουν για 20-30 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι.

    • Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x