Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Παραδοσιακή μανέστρα Σαντορίνης

Υλικά (για 3 μερίδες)

  • Περίπου 600 γρ. ντοματάκια Σαντορίνης (καλύτερα άνυδρα), ή εναλλακτικά ψιλοκομμένες ντομάτες

  • 2–3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

  • 300 γρ. χοντρά σπασμένα μακαρόνια

  • 3–6 φρέσκα αυγά (ανάλογα με το πόσα θέλεις)

  • Ψιλοτριμμένο τυρί Σαντορίνης (κεφαλοτύρι ή λαδοτύρι)

  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση 

  1. Προετοιμασία της σάλτσας: Βάλε τη σάλτσα ντομάτα σε κατσαρόλα και άφησέ την να βράσει για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να στεγνώσει και να βγάλει άρωμα.

  2. Πρόσθεσε το ελαιόλαδο και ψήσε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.

  3. Στάζοντας, πρόσθεσε περίπου 1 λίτρο ζεστό νερό και όταν πάρει βράση, βράσε για 10 λεπτά.

  4. Πρόσθεσε τα μακαρόνια και βράσε για 3–4 λεπτά, ανακατεύοντας λίγες φορές.

  5. Χαμήλωσε τη φωτιά ώστε η κατσαρόλα να σιγοβράζει και σπάσε προσεκτικά τα αυγά μέσα — μένουν ολόκληρα και «μέσα στο πιάτο». Άφησέ τα για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθούν τα ασπράδια.

  6. Ρίξε λίγο τυρί, πιπέρι, δοκίμασε αν χρειάζεται και αλατοπίπερο.

  7. Σβήσε τη φωτιά και άφησε το φαγητό να “ηρεμήσει” για 5 λεπτά.

  8. Σέρβιρε σε βαθιά πιάτα, βάζοντας 1–2 αυγά ανά μερίδα.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x