Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Παξιμάδια γλυκάνισου, Παραδοσιακή συνταγή Πάρου

Υλικά:

  • 1 κιλό αλεύρι ολικής άλεσης

  • 25 γρ. φρέσκια μαγιά

  • 50 γρ. ελαιόλαδο

  • 50 γρ. ούζο

  • 1 κουταλιά σούπας γλυκάνισο

  • 1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο

  • 1/4 κουταλάκι μαστίχα (προαιρετικά)

  • 500 γρ. χλιαρό νερό

  • 10 γρ. αλάτι

  • 100 γρ. σουσάμι (για την επικάλυψη)

Εκτέλεση:

  1. Διαλύστε τη μαγιά σε χλιαρό νερό και αφήστε την για 20 λεπτά να ενεργοποιηθεί.

  2. Σε ένα μπολ, αναμείξτε το αλεύρι με τα αρωματικά (γλυκάνισο, γαρύφαλλο, μαστίχα).

  3. Προσθέστε το ελαιόλαδο, το ούζο και το μείγμα της μαγιάς.

  4. Ζυμώστε μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη.

  5. Αφήστε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για 2 ώρες να φουσκώσει.

  6. Χωρίστε τη ζύμη σε 4 μέρη και πλάστε φραντζόλες.

  7. Βουτήξτε τις φραντζόλες σε νερό και κυλήστε τις στο σουσάμι.

  8. Αφήστε τις να φουσκώσουν για 30-40 λεπτά.

  9. Χαράξτε τις σε φέτες και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά.

  10. Αφήστε τα παξιμάδια να κρυώσουν και φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x