Υλικά
Για τα κεφτεδάκια:
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 αυγό
50 γρ. φρυγανιά
50 γρ. τριμμένη φέτα
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
Για τη σάλτσα λαχανικών:
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο σε μικρούς κύβους
1 κολοκυθάκι σε μικρούς κύβους
1 κόκκινη πιπεριά σε μικρούς κύβους
200 γρ. ντομάτες κονκασέ
Αλάτι και πιπέρι
Για τα ζυμαρικά:
500 γρ. παπαρδέλες
Εκτέλεση
Ετοιμάστε τα κεφτεδάκια:
Σε ένα μπολ, αναμείξτε τον κιμά με το αυγό, τη φρυγανιά, τη φέτα, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Πλάστε μικρά κεφτεδάκια και τηγανίστε τα σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν εσωτερικά.
Ετοιμάστε τη σάλτσα λαχανικών:
Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.
Προσθέστε το καρότο, το κολοκυθάκι και την πιπεριά, σοτάροντας για λίγα λεπτά.
Προσθέστε τις ντομάτες κονκασέ, αλάτι και πιπέρι, και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά.
Βράστε τις παπαρδέλες:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράστε τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Στραγγίξτε τις και κρατήστε λίγο από το νερό του βρασίματος.
Συνδυάστε τα υλικά:
Προσθέστε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα λαχανικών και αφήστε τα να βράσουν μαζί για 5-10 λεπτά.
Ανακατέψτε τις παπαρδέλες με τη σάλτσα και τα κεφτεδάκια, προσθέτοντας λίγο από το νερό του βρασίματος αν χρειάζεται.
Σερβίρισμα:
Σερβίρετε τις παπαρδέλες με κεφτεδάκια και σάλτσα λαχανικών ζεστές, πασπαλισμένες με τριμμένη φέτα ή παρμεζάνα, αν επιθυμείτε.

