Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Παπαρδέλες με Κεφτεδάκια και Σάλτσα Λαχανικών

Υλικά

  • Για τα κεφτεδάκια:

    • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

    • 1 αυγό

    • 50 γρ. φρυγανιά

    • 50 γρ. τριμμένη φέτα

    • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

    • Αλάτι και πιπέρι

  • Για τη σάλτσα λαχανικών:

    • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

    • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

    • 1 καρότο σε μικρούς κύβους

    • 1 κολοκυθάκι σε μικρούς κύβους

    • 1 κόκκινη πιπεριά σε μικρούς κύβους

    • 200 γρ. ντομάτες κονκασέ

    • Αλάτι και πιπέρι

  • Για τα ζυμαρικά:

    • 500 γρ. παπαρδέλες

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάστε τα κεφτεδάκια:

    • Σε ένα μπολ, αναμείξτε τον κιμά με το αυγό, τη φρυγανιά, τη φέτα, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.

    • Πλάστε μικρά κεφτεδάκια και τηγανίστε τα σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν εσωτερικά.

  2. Ετοιμάστε τη σάλτσα λαχανικών:

    • Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.

    • Προσθέστε το καρότο, το κολοκυθάκι και την πιπεριά, σοτάροντας για λίγα λεπτά.

    • Προσθέστε τις ντομάτες κονκασέ, αλάτι και πιπέρι, και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά.

  3. Βράστε τις παπαρδέλες:

    • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράστε τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

    • Στραγγίξτε τις και κρατήστε λίγο από το νερό του βρασίματος.

  4. Συνδυάστε τα υλικά:

    • Προσθέστε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα λαχανικών και αφήστε τα να βράσουν μαζί για 5-10 λεπτά.

    • Ανακατέψτε τις παπαρδέλες με τη σάλτσα και τα κεφτεδάκια, προσθέτοντας λίγο από το νερό του βρασίματος αν χρειάζεται.

  5. Σερβίρισμα:

    • Σερβίρετε τις παπαρδέλες με κεφτεδάκια και σάλτσα λαχανικών ζεστές, πασπαλισμένες με τριμμένη φέτα ή παρμεζάνα, αν επιθυμείτε.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x