Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Ψάρι Μπιάνκο (Κερκυραϊκή συνταγή)– ξαφνιάζει με λεμόνι και σκόρδο, γίνεται… θεϊκό.

Υλικά (για 6 μερίδες)

  • 1 ολόκληρο ψάρι ή κομμάτια (~1½ κιλό)

  • 10 μέτριες πατάτες, σε ροδέλες

  • 6 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες

  • Χυμός από 1 λεμόνι

  • 120 ml ελαιόλαδο

  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Σε πλατιά, χαμηλή κατσαρόλα : στρώνεις τις πατάτες, αλατοπιπερώνεις.

  2. Ακουμπάς το ψάρι επάνω και σκορπάς γύρω το σκόρδο.

  3. Περιχύνεις με ελαιόλαδο και συμπληρώνεις όσο νερό χρειάζεται για να καλυφθούν οι πατάτες.

  4. Σκεπάζεις, σιγοβράζεις σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για ~40′, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

  5. Βγάζεις ψάρι και πατάτες, ρίχνεις λεμόνι στο ζουμί και δυναμώνεις τη φωτιά για να δέσει.

  6. Περιχύνεις το πιάτο με τον ζωμό. Αν το σκόρδο πάει… αλλού, το αφαιρείς.

  7. Τελειώνεις με γενναία δόση φρεσκοτριμμένου πιπεριού.

    Η εικόνα ανήκει στον Αλέξανδρο Αντωνιάδη https://www.gastronomos.gr/syntagh/to-mpianko-toy-perikli-koskina/235210/



 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x