Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Αλιάδα: Η κεφαλονίτικη σκορδαλιά με πατάτα, λεμόνι & ζωμό μπακαλιάρου

Υλικά

  • 3-4 πατάτες βραστές

  • 4-5 σκελίδες σκόρδο

  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

  • χυμός από 1 λεμόνι

  • λίγο ζωμό από τον μπακαλιάρο που βράσαμε (ή νερό)

  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Βράζεις τις πατάτες, τις καθαρίζεις και τις λιώνεις καλά.

  2. Λιώνεις το σκόρδο με λίγο αλάτι σε γουδί ή μπλέντερ.

  3. Ρίχνεις σκόρδο στις πατάτες και ανακατεύεις.

  4. Προσθέτεις σταδιακά λάδι και χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει κρεμώδες.

  5. Αν χρειάζεται, αραιώνεις με λίγο ζωμό μπακαλιάρου ή νερό.

    Η εικόνα ανήκει στον Γιώργο Δρακόπουλο

    https://www.gastronomos.gr/syntagh/aliada-2/121555/



Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x