Υλικά
-
3-4 πατάτες βραστές
-
4-5 σκελίδες σκόρδο
-
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
χυμός από 1 λεμόνι
-
λίγο ζωμό από τον μπακαλιάρο που βράσαμε (ή νερό)
-
αλάτι
Εκτέλεση
-
Βράζεις τις πατάτες, τις καθαρίζεις και τις λιώνεις καλά.
-
Λιώνεις το σκόρδο με λίγο αλάτι σε γουδί ή μπλέντερ.
-
Ρίχνεις σκόρδο στις πατάτες και ανακατεύεις.
-
Προσθέτεις σταδιακά λάδι και χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει κρεμώδες.
-
Αν χρειάζεται, αραιώνεις με λίγο ζωμό μπακαλιάρου ή νερό.
Η εικόνα ανήκει στον Γιώργο Δρακόπουλοhttps://www.gastronomos.gr/syntagh/aliada-2/121555/
