Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

 Ικαριώτικο Σουφικό

Υλικά

  • 4 μεγάλες πατάτες

  • 4 κρεμμύδια

  • 4 πιπεριές (πράσινες ή 3 πράσινες + 1 κόκκινη)

  • 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες

  • 2 ώριμες ντομάτες

  • 1 μεγάλο άσπρο κολοκύθι

  • 3–4 σκελίδες σκόρδο

  • 4 καυτερές πιπερίτσες

  • 1 ποτήρι κρασί κόκκινο

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία Λαχανικών: Πλένεις και σκουπίζεις όλα τα λαχανικά. Κόβεις τις μελιτζάνες σε φέτες, τις αλατίζεις και τις αφήνεις για 1 ώρα να ξεπικρίσουν. Στη συνέχεια, τις ξεπλένεις και τις φυλάς.

  2. Κόψιμο Λαχανικών: Ψιλοκόβεις το κρεμμύδι και τρίβεις τις ντομάτες. Καθαρίζεις τις πατάτες και τις κόβεις σε ροδέλες. Κόβεις τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια και το κολοκύθι σε λεπτές φέτες.

  3. Σοτάρισμα: Ζεσταίνεις μια βαριά κατσαρόλα και ρίχνεις μέσα τα κομμένα λαχανικά, φροντίζοντας τα κομμάτια του κολοκυθιού να πάνε στον πάτο. Προσθέτεις τα σκόρδα κομμένα, σκεπάζεις την κατσαρόλα και αφήνεις τα λαχανικά να βράσουν χωρίς να προσθέσεις νερό, παρά μέσα στο ζουμί τους.

  4. Προσθήκη Καυτερών και Αλατιού: Μετά από 10 λεπτά, προσθέτεις τις καυτερές πιπεριές και αλατίζεις. Ανακατεύεις και χαμηλώνεις τη φωτιά.

  5. Προσθήκη Ελαιόλαδου: Όταν τα λαχανικά πιούν το ζουμί τους, προσθέτεις το ελαιόλαδο και μαγειρεύεις για άλλα 10 λεπτά.

  6. Προσθήκη Κρασιού: Τέλος, ρίχνεις το κρασί, αφήνεις την κατσαρόλα μισοσκεπασμένη και βράζεις μέχρι να μελώσει η σάλτσα και να μαλακώσουν τα λαχανικά, κυρίως οι πατάτες.

    Η εικόνα ανήκει
    https://www.greekgastronomyguide.gr/item/soufiko-ikaria/

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x