Υλικά
Ζύμη:
250 γρ. χλιαρό νερό
8 γρ. ξηρή μαγιά
1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
50 γρ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 κ.γ. ρίγανη
Γέμιση:
100 γρ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι
700 γρ. ντομάτες
Αλάτι, πιπέρι
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.γ. ζάχαρη
½ κ.γ. ξίδι
Για το σερβίρισμα:
Σπανάκι baby
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ζύμη:
Σε μπολ, ανακάτεψε το χλιαρό νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη. Άφησέ το για 5-10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Πρόσθεσε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Ζύμωσε για 5-8 λεπτά μέχρι να γίνει ελαστική.
Άφησέ τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, καλυμμένη με μεμβράνη, να φουσκώσει για 30-90 λεπτά.
Γέμιση:
Σε τηγάνι, ζέστανε το ελαιόλαδο και σοτάρισε το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν.
Πρόσθεσε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, τη ζάχαρη και το ξίδι. Μαγείρεψε για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Συναρμολόγηση:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Άνοιξε τη ζύμη σε λαδωμένο ταψί και άπλωσέ την ομοιόμορφα.
Ρίξε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας και άφησέ τη να ψηθεί για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Σερβίρισμα:
Βάλε από πάνω φρέσκο σπανάκι baby και λίγο ελαιόλαδο πριν σερβίρεις.

