Υλικά
-
500 ml νερό
-
250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
-
1 πρέζα αλάτι
-
1 κ.σ. βούτυρο
-
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
-
Ζάχαρη και κανέλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
-
Σε μια κατσαρόλα, βάζεις το νερό με το αλάτι και το ζεσταίνεις.
-
Ρίχνεις σιγά-σιγά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια παχύρευστη κρέμα.
-
Αποσύρεις από τη φωτιά και προσθέτεις το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
-
Αδειάζεις το μείγμα σε μια λαδωμένη φόρμα και το αφήνεις να κρυώσει και να σφίξει για 2-3 ώρες.
-
Κόβεις σε τετράγωνα κομμάτια και τα τηγανίζεις σε καυτό ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
-
Τα τοποθετείς σε απορροφητικό χαρτί και τα πασπαλίζεις με ζάχαρη και κανέλα.
Η εικόνα ανήκει στον Γιώργο Τσούλη
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/fytoures-zakynthou
