Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Μαστέλο Σίφνου

Υλικά

  • Αρνί (συνήθως μπούτι ή σπάλα)

  • Σκόρδο

  • Ρίγανη

  • Θυμάρι

  • Ελαιόλαδο

  • Αλάτι και πιπέρι

  • Κόκκινο κρασί

  • Χυμός λεμονιού

  • Γάστρα

Εκτέλεση

  1. Πλένεις το κρέας και το σκουπίζεις καλά.

  2. Κάνεις μικρές τομές και βάζεις μέσα σκόρδο, ρίγανη και θυμάρι.

  3. Αλατοπιπερώνεις το κρέας και το τοποθετείς στη γάστρα.

  4. Περιχύνεις με ελαιόλαδο, κρασί και χυμό λεμονιού.

  5. Σκεπάζεις τη γάστρα και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 3 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πάρει χρώμα.

    Η εικόνα ανήκει στην Αργυρώ
    https://www.argiro.gr/recipe/mastelo-sifnou/

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x