Υλικά
-
Αρνί (συνήθως μπούτι ή σπάλα)
-
Σκόρδο
-
Ρίγανη
-
Θυμάρι
-
Ελαιόλαδο
-
Αλάτι και πιπέρι
-
Κόκκινο κρασί
-
Χυμός λεμονιού
-
Γάστρα
Εκτέλεση
-
Πλένεις το κρέας και το σκουπίζεις καλά.
-
Κάνεις μικρές τομές και βάζεις μέσα σκόρδο, ρίγανη και θυμάρι.
-
Αλατοπιπερώνεις το κρέας και το τοποθετείς στη γάστρα.
-
Περιχύνεις με ελαιόλαδο, κρασί και χυμό λεμονιού.
-
Σκεπάζεις τη γάστρα και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 3 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πάρει χρώμα.
Η εικόνα ανήκει στην Αργυρώ
https://www.argiro.gr/recipe/mastelo-sifnou/
