Υλικά για τις γκόγκλιες
-
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
400 ml πλήρες γάλα
-
100 ml ελαιόλαδο
-
1 αυγό
-
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για το σερβίρισμα
-
2 κουταλιές της σούπας πρόβειο βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ
-
Τριμμένο κεφαλοτύρι ΔΩΔΩΝΗ
Εκτέλεση
-
Βάλε όλα τα υλικά της ζύμης στο μίξερ και χτύπα με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
-
Αύξησε την ταχύτητα στο μέσο και ζύμωσε για 10 λεπτά μέχρι να γίνει ελαστική και εύπλαστη. Τύλιξε με μεμβράνη και άφησέ την να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
-
Χώρισε τη ζύμη σε 4 μέρη. Πάρε το ένα κομμάτι και άνοιξέ το με τα χέρια σε κορδόνι περίπου 0,5 εκ. διάμετρο.
-
Κόψε σε κομμάτια των 2 εκ. και πάτα τα με τα δάχτυλα για να δημιουργήσεις μια κοιλότητα στο κέντρο.
-
Βράσε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό που βράζει. Όταν ανέβουν στην επιφάνεια, είναι έτοιμα (περίπου 4-5 λεπτά).
-
Ζέστανε το βούτυρο σε τηγάνι και “κάψε” τα ζυμαρικά για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
-
Σέρβιρε με μπόλικο τριμμένο κεφαλοτύρι.
Η εικόνα ανήκει:
https://www.madameginger.com/syntages/gkogklies-evoias-kourkoumpines/
