Υλικά
-
1 κιλό κολοκύθα ή κολοκύθια (χοντροτριμμένα)
-
1 ξερό κρεμμύδι (τριμμένο)
-
2 πράσα (ψιλοκομμένα)
-
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
-
700 γρ. αλεύρι
-
2 αυγά
-
1 φλ. γάλα
-
1 φλ. νερό
-
3/4 φλ. ελαιόλαδο
-
500 γρ. φέτα (τριμμένη)
-
Αλάτι και πιπέρι
-
2 κ.σ. βούτυρο (για την επιφάνεια της πίτας)
-
4 κ.σ. αλεύρι ή σιμιγδάλι (για το ταψί)
Εκτέλεση
-
Τρίβεις την κολοκύθα ή τα κολοκύθια και τα αφήνεις να στραγγίξουν για 10-15 λεπτά.
-
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις την τριμμένη κολοκύθα, το κρεμμύδι, τα πράσα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αλεύρι, τα αυγά, το γάλα, το νερό, το ελαιόλαδο, τη φέτα, αλάτι και πιπέρι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
-
Αλείφεις το ταψί με λίγο ελαιόλαδο και το πασπαλίζεις με αλεύρι ή σιμιγδάλι.
-
Ρίχνεις το μείγμα στο ταψί και το απλώνεις ομοιόμορφα.
-
Λιώνεις το βούτυρο και το περιχύνεις στην επιφάνεια της πίτας.
-
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Η εικόνα ανήκει:

