Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Γλυκό του κουταλιού κουμκουάτ

Υλικά

  • 1 κιλό κουμκουάτ

  • 300 γρ. ζάχαρη

  • 160 ml νερό

  • 1 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί

 Εκτέλεση

  1. Περνάς τα κουμκουάτ με οδοντογλυφίδα και τα βάζεις σε βαθιά κατσαρόλα.

  2. Τα καλύπτεις με νερό, τα βράζεις για 10 λεπτά και τα στραγγίζεις.

  3. Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία δύο ακόμα φορές.

  4. Στην ίδια κατσαρόλα, βάζεις τη ζάχαρη, το νερό και το ξύδι.

  5. Όταν το σιρόπι πάρει βράση, προσθέτεις τα κουμκουάτ και τα βράζεις για 30-40 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι.

  6. Αφήνεις το γλυκό να κρυώσει και το αποθηκεύεις σε αποστειρωμένα βάζα.

    Η εικόνα ανήκει στην Αργυρώ

    https://www.argiro.gr/recipe/glyko-koutaliou-koum-kouat/

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x