Υλικά
-
1 κιλό κουμκουάτ
-
300 γρ. ζάχαρη
-
160 ml νερό
-
1 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
Εκτέλεση
-
Περνάς τα κουμκουάτ με οδοντογλυφίδα και τα βάζεις σε βαθιά κατσαρόλα.
-
Τα καλύπτεις με νερό, τα βράζεις για 10 λεπτά και τα στραγγίζεις.
-
Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία δύο ακόμα φορές.
-
Στην ίδια κατσαρόλα, βάζεις τη ζάχαρη, το νερό και το ξύδι.
-
Όταν το σιρόπι πάρει βράση, προσθέτεις τα κουμκουάτ και τα βράζεις για 30-40 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι.
-
Αφήνεις το γλυκό να κρυώσει και το αποθηκεύεις σε αποστειρωμένα βάζα.
Η εικόνα ανήκει στην Αργυρώ
