Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Κερκυραϊκό µυρµηγκάτο

Υλικά

  • 2½ πακέτα σαβαγιάρ

  • 8 κρόκους αυγών

  • 8 κουταλιές ζάχαρη

  • 300 γρ. κουβερτούρα (τριμμένη ή σε σταγόνες)

  • 3 συσκευασίες μασκαρπόνε (3×200 γρ.)

  • 2 φλιτζάνια δυνατό καφέ

  • ½ φλιτζάνι αμαρέτο

  • 350 γρ. σαντιγί

  • 100 γρ. κουβερτούρα για το φινίρισμα

 Εκτέλεση

  1. Χτυπάς τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να κρεμώσουν (5-6 λεπτά).

  2. Προσθέτεις το μασκαρπόνε και ανακατεύεις καλά.

  3. Ρίχνεις την τριμμένη κουβερτούρα και ανακατεύεις ξανά.

  4. Σε ένα άλλο μπολ, αναμιγνύεις τον κρύο καφέ με το αμαρέτο.

  5. Βουτάς τα σαβαγιάρ μέχρι τη μέση στο μείγμα καφέ-αμαρέτο και τα τοποθετείς στον πάτο ενός πυρίμαχου σκεύους.

  6. Απλώνεις τη μισή κρέμα πάνω από τα σαβαγιάρ.

  7. Επαναλαμβάνεις με άλλη στρώση σαβαγιάρ και την υπόλοιπη κρέμα.

  8. Καλύπτεις την τούρτα με σαντιγί.

  9. Πασπαλίζεις με την τριμμένη κουβερτούρα ή τρούφα.

  10. Αφήνεις στο ψυγείο για 3-4 ώρες να παγώσει.

  11. Κόβεις σε κομμάτια και σερβίρεις.

    Η εικόνα ανήκει

    https://www.restarttourism.gr/travel-news/proorismoi/nisia-ionioy/kerkyra/myrmigkato-to-paradosiako-glyko-tis-kerkyras/

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x