Υλικά
-
2½ πακέτα σαβαγιάρ
-
8 κρόκους αυγών
-
8 κουταλιές ζάχαρη
-
300 γρ. κουβερτούρα (τριμμένη ή σε σταγόνες)
-
3 συσκευασίες μασκαρπόνε (3×200 γρ.)
-
2 φλιτζάνια δυνατό καφέ
-
½ φλιτζάνι αμαρέτο
-
350 γρ. σαντιγί
-
100 γρ. κουβερτούρα για το φινίρισμα
Εκτέλεση
-
Χτυπάς τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να κρεμώσουν (5-6 λεπτά).
-
Προσθέτεις το μασκαρπόνε και ανακατεύεις καλά.
-
Ρίχνεις την τριμμένη κουβερτούρα και ανακατεύεις ξανά.
-
Σε ένα άλλο μπολ, αναμιγνύεις τον κρύο καφέ με το αμαρέτο.
-
Βουτάς τα σαβαγιάρ μέχρι τη μέση στο μείγμα καφέ-αμαρέτο και τα τοποθετείς στον πάτο ενός πυρίμαχου σκεύους.
-
Απλώνεις τη μισή κρέμα πάνω από τα σαβαγιάρ.
-
Επαναλαμβάνεις με άλλη στρώση σαβαγιάρ και την υπόλοιπη κρέμα.
-
Καλύπτεις την τούρτα με σαντιγί.
-
Πασπαλίζεις με την τριμμένη κουβερτούρα ή τρούφα.
-
Αφήνεις στο ψυγείο για 3-4 ώρες να παγώσει.
-
Κόβεις σε κομμάτια και σερβίρεις.
Η εικόνα ανήκει

