Υλικά (για ~12 μερίδες)
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο (ή ανάμεικτο με ηλιέλαιο)
- 1 ποτήρι ψιλό σιμιγδάλι
- 1 ποτήρι χοντρό σιμιγδάλι
- 2,5 ποτήρια ζάχαρη
- 4 ποτήρια νερό
- 1 μπαστουνάκι κανέλα + 1 κουταλιά κανέλα (σκόνη)
- 2 φλούδες λεμόνι
- ½ ποτήρι σταφίδες + ½ ποτήρι καβουρδισμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση
- Βράζεις νερό, ζάχαρη, κανέλα και φλούδες λεμονιού. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, σιγοβράζεις 2–3 λεπτά και κατεβάζεις από τη φωτιά.
- Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνεις το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτεις τα δύο σιμιγδάλια και ανακατεύεις ασταμάτητα μέχρι να πάρει χρυσοκόκκινο χρώμα (~6–8 λεπτά).
- Προσθέτεις την κανέλα σε σκόνη, σταφίδες και αμύγδαλα.
- Κατεβάζεις τη φωτιά. Προσθέτεις σιγά σιγά τον ζεστό σιρόπι, προσοχή στο πιτσίλισμα. Ανακατεύεις συνεχώς μέχρι να σφίξει και να ξεκολλά από τα τοιχώματα (~λίγα λεπτά).
- Αφαιρείς μπαστουνάκι κανέλα και φλούδες λεμονιού. Βάζεις το μίγμα σε φορμάκι, πιέζεις με κουτάλι για να φύγει ο αέρας, λειαίνεις επιφάνεια. Αφήνεις να κρυώσει για 30 λεπτά.
- Αναποδογυρίζεις το φορμάκι σε πιάτο, πασπαλίζεις με κανέλα.
Η εικόνα ανήκει:
