Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Μουσταλευριά

 Υλικά

  • 5 φλιτζάνια κομμένο μούστο

  • ¾ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • ¼ φλ. ψιλό σιμιγδάλι

  • 1 κουταλιά μέλι (προαιρετική, αν ο μούστος δεν είναι γλυκός)

  • ½ κουταλάκι κοπανισμένη μαστίχα

  • 1 φλ. καβουρδισμένα αμύγδαλα

    Για γαρνίρισμα:

  • ½ φλ. καβουρδισμένο σουσάμι

  • Κανέλα, όσο γουστάρεις

Εκτέλεση

  1. Ζέστανε μούστο σε μέτρια φωτιά.

  2. Πρόσθεσε αλεύρι και σιμιγδάλι. Ανακάτευε συνέχεια με σύρμα για να μην κολλήσουν.

  3. Ρίξε μέλι (αν θέλεις), μαστίχα και αμύγδαλα.

  4. Μείωσε τη φωτιά. Ανακάτεψε ελαφρά για ~10 λεπτά μέχρι να πήξει και το αλεύρι να “ψηθεί”.

  5. Βγάλ’ το από τη φωτιά όταν πήξει. Βάλε σε μπολ ή μεγάλο σκεύος. Αφήστε να κρυώσει.

  6. Σαν είναι ακόμα ζεστή: ρίξε σουσάμι και κανέλα.

  7. Άσε να κρυώσει τελείως. Αν το έβαλες σε μεγάλο σκεύος, κόψε κομμάτια πριν σερβίρεις.

  8. Κρατιέται 2–3 μέρες εκτός ψυγείου αν έχει δροσιά. Αν έξω έχει ζέστη, κράτα τη στη συντήρηση.

    Η εικόνα ανήκει στην Αργυρώ 

    https://www.argiro.gr/recipe/moustalevria/

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x