Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Πουγκιά Πάτμου

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 1 συσκευασία μαργαρίνη

  • ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο

  • 2 αυγά

  • λίγο ανθόνερο (για ράντισμα)

Για τη γέμιση:

  • 2½ φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα, αλεσμένη

  • 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα, αλεσμένη

  • 1 κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο

 Εκτέλεση

  1. Ζύμη: Ανακάτεψε τη μαργαρίνη με το ελαιόλαδο και τα αυγά. Πρόσθεσε το αλεύρι και ζύμωσε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Αν χρειαστεί, πρόσθεσε λίγο ανθόνερο.

  2. Γέμιση: Ανακάτεψε τα αλεσμένα αμύγδαλα, τα καρύδια και το μοσχοκάρυδο σε ένα μπολ.

  3. Δημιουργία πουγκιών: Άνοιξε τη ζύμη σε μικρούς δίσκους. Βάλε μια κουταλιά από τη γέμιση στο κέντρο κάθε δίσκου και κλείσε τη ζύμη σχηματίζοντας πουγκί.

  4. Ψήσιμο: Τοποθέτησε τα πουγκιά σε ταψί με λαδόκολλα και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Η εικόνα ανήκει στην Αργυρώ
https://www.argiro.gr/recipe/pougkia-patmou/

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x