Υλικά
-
1 φλ. νισεστέ
-
4½ φλ. νερό
-
1 φλ. ζάχαρη
-
1 σφηνάκι ούζο
-
2-3 φρέσκα νεραντζόφυλλα
-
Για το σερβίρισμα: καρύδι χοντροκομμένο, κανέλα
Εκτέλεση
-
Ρίχνεις σε κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το νισεστέ. Ανακατεύεις καλά πριν ανάψεις τη φωτιά, να μην έχει σβόλους.
-
Βάζεις την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύεις συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει η κρέμα.
-
Όταν αρχίσει να δένει, προσθέτεις το ούζο και τα νεραντζόφυλλα. Αφήνεις να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά.
-
Αδειάζεις την κρέμα σε πιατέλα και αφαιρείς τα νεραντζόφυλλα.
-
Πασπαλίζεις με κανέλα και καρύδι όσο είναι ζεστή.
-
Αφήνεις να κρυώσει τελείως και κόβεις σε κομμάτια.
Η εικόνα ανήκει στην Αργυρώ
