Υλικά (για 10 μερίδες)
-
1½ κιλό φρέσκια ανάλατη μυζήθρα (καλά στραγγισμένη)
-
¾ φλ. θυμαρίσιο μέλι
-
5 αυγά
-
½ κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
-
2 πρέζες αλάτι
-
½ κ.γ. κανέλα
-
Ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι
-
2 κ.σ. σιμιγδάλι
-
½ φλ. μέλι για το σερβίρισμα
-
Λίγη κανέλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
-
Άφησε τη μυζήθρα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
-
Σε ένα μπολ, θρυμματίζεις τη μυζήθρα με πιρούνι μέχρι να λιώσει.
-
Προσθέτεις το μέλι, τα αυγά, τη μαστίχα, την κανέλα, το ξύσμα και το αλάτι. Ανακατεύεις καλά με κουτάλι.
-
Βροχηδόν, και πάντα ανακατεύοντας, ρίχνεις το σιμιγδάλι.
-
Βουτυρώνεις ένα μικρό στρογγυλό ταψί (28 εκ.) ή πυρίμαχο σκεύος.
-
Αδειάζεις το μείγμα και στρώνεις την επιφάνειά του με την ανάποδη του κουταλιού.
-
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
-
Αφήνεις να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρεις με μέλι και λίγη κανέλα από πάνω.
Η εικόνα ανήκει στην Αργυρώ
https://www.argiro.gr/recipe/muzithropita-apo-tin-paro/
