Υλικά
-
1 κιλό κολοκύθα
-
1 μεγάλο κρεμμύδι
-
3 αυγά
-
150 γρ. φέτα
-
50 γρ. κεφαλογραβιέρα
-
125 ml ελαιόλαδο
-
50 γρ. άνηθο ή μάραθο
-
25 γρ. δυόσμο
-
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό ή χοντρό
-
Αλάτι και πιπέρι
-
375 γρ. φύλλο κρούστας
-
Σουσάμι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
-
Τρίβεις την κολοκύθα και το κρεμμύδι, τα αλατίζεις και τα αφήνεις να βγάλουν τα υγρά τους για 30 λεπτά.
-
Τα στύβεις καλά με τα χέρια ή με τούλι και τα βάζεις σε μεγάλο μπολ.
-
Προσθέτεις τα αυγά, τα τυριά, το σιμιγδάλι, το ελαιόλαδο και τα μυρωδικά.
-
Ανακατεύεις καλά και αλατοπιπερώνεις.
-
Λαδώνεις το ταψί και στρώνεις 6 φύλλα κρούστας, λαδώνοντάς τα ένα-ένα.
-
Ρίχνεις τη γέμιση και καλύπτεις με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντάς τα.
-
Διπλώνεις τις άκρες, λαδώνεις ξανά και κόβεις σε κομμάτια.
-
Πασπαλίζεις με σουσάμι και ψήνεις στους 170°C για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Η εικόνα ανήκει στο: https://www.limnosfm100.gr/limnos/item/75546-felopita-mia-asynithisti-paradosiaki-syntagi-tis-limnou.html

