Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Μασουράκια της Τήνου

Υλικά (για περίπου 40 μασουράκια)

  • 1 κιλό φύλλο κρούστας

  • 150 γρ. λιωμένο βούτυρο αγελάδος

Για τη γέμιση:

  • 500 γρ. χοντροσπασμένη καρυδόψιχα

  • 3 αβγά

  • 200 γρ. ζάχαρη

  • 200 γρ. τριμμένη φρυγανιά

  • 1 κ.γλ. κανέλα

  • ½ κ.γλ. γαρίφαλο σκόνη

Για το σιρόπι:

  • 1 κιλό ζάχαρη

  • 2½ ποτήρια νερό

  • Φλούδα λεμονιού

  • 2-3 κ.σ. ανθόνερο

 Εκτέλεση

  1. Ανακάτεψε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ με πιρούνι.

  2. Λιώσε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.

  3. Κόψε το φύλλο σε λωρίδες πλάτους περίπου 15 εκ.

  4. Άλειψε κάθε λωρίδα με βούτυρο και βάλε λίγο από τη γέμιση στην αρχή.

  5. Τύλιξε σε σφιχτά ρολάκια, κλείνοντας πρώτα τις άκρες προς τα μέσα.

  6. Προθέρμανε τον φούρνο στους 175°C και στρώσε μια ρηχή λαμαρίνα με χαρτί ψησίματος.

  7. Τοποθέτησε τα ρολάκια και ψήσε για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά.

  8. Ενώ ψήνονται, ετοίμασε το σιρόπι: βράσε όλα τα υλικά για 8 λεπτά από τη στιγμή που θα κοχλάσει το νερό.

  9. Μόλις βγουν τα μασουράκια από τον φούρνο, ρίξε τα λίγα λίγα στο σιρόπι για λίγα δευτερόλεπτα και βγάλε τα σε πιατέλα με τρυπητή κουτάλα.

    Η εικόνα ανήκει: https://tasty.athinorama.gr/suntages/glukes-suntages/704382/ta-masourakia-tis-tinou/

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x