Υλικά (για περίπου 40 μασουράκια)
-
1 κιλό φύλλο κρούστας
-
150 γρ. λιωμένο βούτυρο αγελάδος
Για τη γέμιση:
-
500 γρ. χοντροσπασμένη καρυδόψιχα
-
3 αβγά
-
200 γρ. ζάχαρη
-
200 γρ. τριμμένη φρυγανιά
-
1 κ.γλ. κανέλα
-
½ κ.γλ. γαρίφαλο σκόνη
Για το σιρόπι:
-
1 κιλό ζάχαρη
-
2½ ποτήρια νερό
-
Φλούδα λεμονιού
-
2-3 κ.σ. ανθόνερο
Εκτέλεση
-
Ανακάτεψε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ με πιρούνι.
-
Λιώσε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
-
Κόψε το φύλλο σε λωρίδες πλάτους περίπου 15 εκ.
-
Άλειψε κάθε λωρίδα με βούτυρο και βάλε λίγο από τη γέμιση στην αρχή.
-
Τύλιξε σε σφιχτά ρολάκια, κλείνοντας πρώτα τις άκρες προς τα μέσα.
-
Προθέρμανε τον φούρνο στους 175°C και στρώσε μια ρηχή λαμαρίνα με χαρτί ψησίματος.
-
Τοποθέτησε τα ρολάκια και ψήσε για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά.
-
Ενώ ψήνονται, ετοίμασε το σιρόπι: βράσε όλα τα υλικά για 8 λεπτά από τη στιγμή που θα κοχλάσει το νερό.
-
Μόλις βγουν τα μασουράκια από τον φούρνο, ρίξε τα λίγα λίγα στο σιρόπι για λίγα δευτερόλεπτα και βγάλε τα σε πιατέλα με τρυπητή κουτάλα.
Η εικόνα ανήκει: https://tasty.athinorama.gr/suntages/glukes-suntages/704382/ta-masourakia-tis-tinou/

