Υλικά (για 4 μερίδες)
4 φιλέτα χοιρινού (σε φέτες)
1 κιλό λάχανο, κομμένο σε φέτες
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
300 γρ ντομάτες σε βάζο (ολόκληρες ή κονκασέ)
3 κόκκοι μπαχάρι και 1 ξυλάκι κανέλα
100 ml ελαιόλαδο
200 ml νερό
100 ml λευκό κρασί για σβήσιμο
Αλάτι, πιπέρι (κατά προτίμηση φρεσκοτριμμένο)
Εκτέλεση
1. Μαγείρεμα του λάχανου
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να γίνει διάφανο.
Ρίξτε το λάχανο και αφήστε το να μαραθεί (χωρίς κάψιμο), ανακατεύοντας συχνά (~30’).
Προσθέστε τις ντομάτες, το μπαχάρι, την κανέλα και λίγο νερό. Σκεπάστε και μαγειρέψτε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι το λάχανο να μαλακώσει.
Στο τέλος, δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
2. Σοτάρισμα του χοιρινού
Σε ένα άλλο μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα φιλέτα χοιρινού κι από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Σβήστε με το λευκό κρασί και αφήστε να εξατμιστεί (~1′ λεπτό).
Αλατοπιπερώστε κατά βούληση.
3. Τελικό στήσιμο & σερβίρισμα
Τοποθετήστε το μαγειρεμένο λάχανο σε βαθύ πιάτο.
Βάλτε τα φιλέτα πάνω από το λάχανο.
Περιχύστε με λίγη από τη σάλτσα του λάχανου (αν έχει μείνει στο τηγάνι).
Σερβίρετε ζεστό.

