Υλικά (για 4 μερίδες)
-
60 γρ. ελαιόλαδο
-
300 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
-
250 γρ. καρότα, σε μεσαία καρέ
-
10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
-
600 γρ. πατάτες, κυδωνάτες
-
600 γρ. ντομάτα κονκασέ
-
60 γρ. πελτές ντομάτας
-
450 γρ. νερό
-
650 γρ. φασολάκια, καθαρισμένα
-
10 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
-
5 γρ. μάραθος, ψιλοκομμένος
-
10 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
-
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει.
-
Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, ρίχνουμε τις ντομάτες, τα καρότα, τις πατάτες και τον πελτέ.
-
Ρίχνουμε το νερό και αφήνουμε να πάρουν βράση.
-
Προσθέτουμε τα φασολάκια και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
-
Στο τέλος, προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον μάραθο και τη ζάχαρη.
Η εικόνα ανήκει στον Γιάννη Λουκάκο
