Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Φελόπιτα Λήμνου

Υλικά

  • 1 κιλό κολοκύθα

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι

  • 3 αυγά

  • 150 γρ. φέτα

  • 50 γρ. κεφαλογραβιέρα

  • 125 ml ελαιόλαδο

  • 50 γρ. άνηθο ή μάραθο

  • 25 γρ. δυόσμο

  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό ή χοντρό

  • Αλάτι και πιπέρι

  • 375 γρ. φύλλο κρούστας

  • Σουσάμι (προαιρετικά)

 Εκτέλεση

  1. Τρίβεις την κολοκύθα και το κρεμμύδι, τα αλατίζεις και τα αφήνεις να βγάλουν τα υγρά τους για 30 λεπτά.

  2. Τα στύβεις καλά με τα χέρια ή με τούλι και τα βάζεις σε μεγάλο μπολ.

  3. Προσθέτεις τα αυγά, τα τυριά, το σιμιγδάλι, το ελαιόλαδο και τα μυρωδικά.

  4. Ανακατεύεις καλά και αλατοπιπερώνεις.

  5. Λαδώνεις το ταψί και στρώνεις 6 φύλλα κρούστας, λαδώνοντάς τα ένα-ένα.

  6. Ρίχνεις τη γέμιση και καλύπτεις με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντάς τα.

  7. Διπλώνεις τις άκρες, λαδώνεις ξανά και κόβεις σε κομμάτια.

  8. Πασπαλίζεις με σουσάμι και ψήνεις στους 170°C για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

    Η εικόνα ανήκει στο: https://www.limnosfm100.gr/limnos/item/75546-felopita-mia-asynithisti-paradosiaki-syntagi-tis-limnou.html

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x