Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Ιμάμ μπαϊλντί

Υλικά:

  • 4 μεγάλες μελιτζάνες

  • 3-4 ντομάτες ώριμες, τριμμένες ή ψιλοκομμένες

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

  • 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας

  • Μισό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

  • Μισό ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο

  • Ελαιόλαδο

  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Κόβεις τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος και με ένα κουτάλι βγάζεις τη σάρκα τους, αφήνοντας περίπου 1 εκ. φλούδα γύρω-γύρω.

  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνεις λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζεις το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.

  3. Προσθέτεις το σκόρδο και ανακατεύεις για 1 λεπτό.

  4. Ρίχνεις την ψιλοκομμένη ντομάτα, τον πελτέ, τον μαϊντανό και τον δυόσμο. Αλατοπιπερώνεις και αφήνεις να βράσει η σάλτσα για 5-7 λεπτά.

  5. Γεμίζεις τις μελιτζάνες με αυτό το μείγμα και τις τοποθετείς σε ταψί.

  6. Περιχύνεις με ελαιόλαδο και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45-50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x