Υλικά (για 6 μερίδες)
-
1½ kg κατσικάκι σε μερίδες
-
2 λεμόνια
-
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
12 άγριες αγκινάρες, καθαρισμένες
-
5 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κυδωνάτες
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
3–4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
-
3–4 κλωνάρια άγριο μάραθο
-
Αλάτι και πιπέρι
-
1 φλυτζάνι νερό
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 °C (πάνω–κάτω αντίσταση).
-
Βάζεις το κατσικάκι σε μεγάλο μπολ, στύβεις από πάνω τα λεμόνια και ανακατεύεις ώστε να πάει παντού ο χυμός.
-
Προσθέτεις πατάτες, αγκινάρες, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, το νερό και το ελαιόλαδο. Ανακατεύεις πολύ καλά.
-
Στρώνεις στον πάτο του ταψιού τον άγριο μάραθο. Από πάνω βάζεις το μείγμα με το κρέας και τα λαχανικά. Περιχύνεις και τα υγρά από το μπολ.
-
Σκεπάζεις με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο, και ψήνεις:
-
1½ ώρα με σκεπασμένο το φαγητό
-
30 λεπτά χωρίς να είναι σκεπασμένο, για να ροδίσει το κατσικάκι και οι πατάτες
Η εικόνα ανήκει στην Αργυρώ
https://www.argiro.gr/recipe/katsikaki-me-marathia/
-

