Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Κατσικάκι με μαράθια

Υλικά (για 6 μερίδες)

  • 1½ kg κατσικάκι σε μερίδες

  • 2 λεμόνια

  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

  • 12 άγριες αγκινάρες, καθαρισμένες

  • 5 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κυδωνάτες

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 3–4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας

  • 3–4 κλωνάρια άγριο μάραθο

  • Αλάτι και πιπέρι

  • 1 φλυτζάνι νερό

 Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 °C (πάνω–κάτω αντίσταση).

  2. Βάζεις το κατσικάκι σε μεγάλο μπολ, στύβεις από πάνω τα λεμόνια και ανακατεύεις ώστε να πάει παντού ο χυμός. 

  3. Προσθέτεις πατάτες, αγκινάρες, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, το νερό και το ελαιόλαδο. Ανακατεύεις πολύ καλά. 

  4. Στρώνεις στον πάτο του ταψιού τον άγριο μάραθο. Από πάνω βάζεις το μείγμα με το κρέας και τα λαχανικά. Περιχύνεις και τα υγρά από το μπολ.

  5. Σκεπάζεις με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο, και ψήνεις:

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x