Υλικά
800 γρ. κιμά (μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο με χοιρινό)
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (μουσκεμένο και στυμμένο)
2 μεγάλα κρεμμύδια, τριμμένα
1 ώριμη ντομάτα, τριμμένη
2 κ.σ. ξίδι από κρασί
1 αυγό
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλεύρι για το πανάρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε τον κιμά με το ξίδι.
Προσθέτουμε το μουσκεμένο ψωμί, τα τριμμένα κρεμμύδια και ντομάτα, το αυγό, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
Ζυμώνουμε καλά το μείγμα μέχρι να γίνει αφράτο.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες και τους αλευρώνουμε ελαφρά.
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι και τηγανίζουμε τους κεφτέδες για 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
Αφήνουμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

