Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Κεφτεδάκια με ούζο και μαστίχα

Υλικά (για περίπου 4 μερίδες)

  • 250 γρ κιμά μοσχαρίσιο + 250 γρ κιμά χοιρινό

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

  • 2 αυγά

  • 2 μεγάλα παξιμάδια κριθαρένια ή μπαγιάτικο ψωμί (μουλιασμένα & καλά στυμμένα)

  • 1 κουταλιά ξίδι

  • 4 κουταλιές σούπας ούζο

  • ½ κουταλάκι γλυκού σκόνη μαστίχας ή 1‑2 κρυσταλλάκια κοπανισμένης μαστίχας

  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

  • 50 γρ ελαιόλαδο (έξτρα παρθένο) μέσα στο μίγμα

  • Αλάτι & πιπέρι

  • Αλεύρι για παναρίσματα

  • Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση 

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ενωθούν καλά: κιμά, κρεμμύδι, σκόρδο, αυγά, παξιμάδια, ξίδι, ούζο, μαστίχα, μαϊντανό, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι.

  2. Σκεπάζουμε το μπολ και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα για να δέσουν τα υλικά.

  3. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια (όσο περίπου ένα μεγάλο καρύδι).

  4. Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι.

  5. Ζεσταίνουμε λάδι σε βαθύ τηγάνι. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν από παντού (λίγα λεπτά σε μέτρια-υψηλή φωτιά).

  6. Όταν είναι έτοιμα, βγάζουμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x