Συστατικά (για 4 μερίδες)
1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
150 g έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 κουταλάκια του γλυκού πολτό σκόρδου
1 μεγάλο τριμμένο καρότο
100 g κόκκινο κρασί
100 g ξίδι
300 g σάλτσα ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας πετιμέζι
2 φύλλα δάφνης
1 ξύλο κανέλας
10 καρφάκια γαρίφαλο
2 κουταλιές θυμάρι
150 g μαύρες σταφίδες
300 g γραβιέρα λάδι Ζακύνθου
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρισμα κρέατος
Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα και σοτάρεις το κουνέλι για 10–15 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.Προσθήκη λαχανικών
Ρίχνεις το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο. Σοτάρεις για ακόμα 5 λεπτά μέχρι να μαραθούν.Σβήσιμο & μυρωδικά
Σβήνεις με το κρασί και αφήνεις να εξατμιστεί για 1–2 λεπτά. Προσθέτεις το ξίδι, τη σάλτσα ντομάτας, πετιμέζι, αλάτι, πιπέρι, δάφνη, κανέλα, γαρίφαλο, θυμάρι και σταφίδες. Ρίχνεις νερό (1–2 ποτήρια) μέχρι να καλυφθεί το φαγητό.Μαγείρεμα
Σιγοψήνεις σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 30–35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να φεύγει εύκολα από το κόκκαλο.Προσθήκη τυριού
Πέντε λεπτά πριν το τέλος, σκορπάς από πάνω τη γραβιέρα και αφήνεις να ζεσταθεί μέχρι να αρχίσει να λιώνει. Κατεβάζεις από τη φωτιά.Σερβίρισμα
Σερβίρεις αμέσως με τηγανητές πατάτες ή ρύζι.

