Υλικά (για 4 μερίδες)
-
4 μεγάλες μελιτζάνες
-
150 γρ. ελαιόλαδο
-
600 γρ. σάλτσα κιμά
-
450 γρ. σάλτσα μπεσαμέλ
-
2 κρόκους αυγών
-
150 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
-
50 γρ. τριμμένη φρυγανιά
-
Αλάτι
Εκτέλεση
-
Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι.
-
Τις αλατίζουμε και τις τοποθετούμε με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω πάνω σε απορροφητικό χαρτί για 15 λεπτά, ώστε να αποβάλουν την υγρασία.
-
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε τις μελιτζάνες με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα και να μαλακώσουν.
-
Αποσύρουμε τις μελιτζάνες σε απορροφητικό χαρτί και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα επάνω.
-
Απλώνουμε σάλτσα κιμά πάνω από κάθε μελιτζάνα.
-
Προσθέτουμε τους κρόκους στην μπεσαμέλ και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε το μείγμα μπεσαμέλ πάνω από τον κιμά.
-
Πασπαλίζουμε με τριμμένη κεφαλογραβιέρα και φρυγανιά.
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
