Υλικά (για περίπου 8-10 μερίδες):
300 γρ. κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
6 αυγά (χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια)
120 γρ. ζάχαρη
2 κουταλάκια στιγμιαίο καφέ διαλυμένο σε 2-3 κουταλιές ζεστό νερό
2 κουταλιές κονιάκ ή άλλο λικέρ (προαιρετικό)
180 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Λιώνεις τη σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά ή μπεν μαρί.
Μόλις λιώσει, ρίχνεις μέσα τους κρόκους, τη ζάχαρη, τον καφέ και το κονιάκ και ανακατεύεις καλά.
Προσθέτεις σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και ανακατεύεις μέχρι να γίνει μια λεία, γυαλιστερή σοκολατένια κρέμα.
Χτυπάς τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα (δηλαδή να στέκονται).
Ενσωματώνεις τη μαρέγκα στη σοκολατένια κρέμα σιγά-σιγά, ανακατεύοντας απαλά με μαρίζ ή κουτάλα, για να μη ξεφουσκώσει.
Βάζεις τη μους σε μπολάκια ή ένα μεγάλο μπολ και τη βάζεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να πήξει.
