Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Μους σοκολάτας με ελαιόλαδο

Υλικά (για περίπου 8-10 μερίδες):

  • 300 γρ. κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)

  • 6 αυγά (χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια)

  • 120 γρ. ζάχαρη

  • 2 κουταλάκια στιγμιαίο καφέ διαλυμένο σε 2-3 κουταλιές ζεστό νερό

  • 2 κουταλιές κονιάκ ή άλλο λικέρ (προαιρετικό)

  • 180 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Λιώνεις τη σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά ή μπεν μαρί.

  2. Μόλις λιώσει, ρίχνεις μέσα τους κρόκους, τη ζάχαρη, τον καφέ και το κονιάκ και ανακατεύεις καλά.

  3. Προσθέτεις σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και ανακατεύεις μέχρι να γίνει μια λεία, γυαλιστερή σοκολατένια κρέμα.

  4. Χτυπάς τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα (δηλαδή να στέκονται).

  5. Ενσωματώνεις τη μαρέγκα στη σοκολατένια κρέμα σιγά-σιγά, ανακατεύοντας απαλά με μαρίζ ή κουτάλα, για να μη ξεφουσκώσει.

  6. Βάζεις τη μους σε μπολάκια ή ένα μεγάλο μπολ και τη βάζεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να πήξει.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x