Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Μυζηθρόπιτα από την Πάρο

Υλικά (για 10 μερίδες)

  • 1½ κιλό φρέσκια ανάλατη μυζήθρα (καλά στραγγισμένη)

  • ¾ φλ. θυμαρίσιο μέλι

  • 5 αυγά

  • ½ κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη

  • 2 πρέζες αλάτι

  • ½ κ.γ. κανέλα

  • Ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι

  • 2 κ.σ. σιμιγδάλι

  • ½ φλ. μέλι για το σερβίρισμα

  • Λίγη κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Άφησε τη μυζήθρα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

  2. Σε ένα μπολ, θρυμματίζεις τη μυζήθρα με πιρούνι μέχρι να λιώσει.

  3. Προσθέτεις το μέλι, τα αυγά, τη μαστίχα, την κανέλα, το ξύσμα και το αλάτι. Ανακατεύεις καλά με κουτάλι.

  4. Βροχηδόν, και πάντα ανακατεύοντας, ρίχνεις το σιμιγδάλι.

  5. Βουτυρώνεις ένα μικρό στρογγυλό ταψί (28 εκ.) ή πυρίμαχο σκεύος.

  6. Αδειάζεις το μείγμα και στρώνεις την επιφάνειά του με την ανάποδη του κουταλιού.

  7. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

  8. Αφήνεις να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρεις με μέλι και λίγη κανέλα από πάνω.

    Η εικόνα ανήκει στην Αργυρώ
    https://www.argiro.gr/recipe/muzithropita-apo-tin-paro/

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x