Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Τηγανιτή γλυκοκολοκύθα με κανέλα

Υλικά

  • 1 κιλό κίτρινη κολοκύθα, κομμένη σε μπαστούνια πάχους περίπου 2 εκ.

  • 2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη

  • 1 κουτ. γλυκού τριμμένο γαρίφαλο

  • 100 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

  • 4 κουτ. σούπας θυμαρίσιο μέλι (προαιρετικά Κρήτης)

  • 2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη

  • 40 g ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση 

  1. Μαρινάρισμα: Ανακατεύετε σε ένα μπολ την κολοκύθα με την καστανή ζάχαρη και τον γαρίφαλο. Αφήνετε 10 λεπτά για να μαριναριστεί ελαφρά. 

  2. Προετοιμασία για τηγάνισμα: Ζεσταίνετε αρκετό λάδι σε τηγάνι. Περνάτε τα κομματάκια κολοκύθας από αλεύρι και τινάζετε για να φύγει το περίσσιο. 

  3. Τηγάνισμα: Τηγανίζετε για λίγα λεπτά από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν. Μεταφέρετε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λάδι. 

  4. Γαρνίρισμα & σερβίρισμα: Βάζετε την τηγανιτή κολοκύθα σε πιατέλα, περιχύνετε με μέλι, πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και κανέλα κι είναι έτοιμη να σερβιριστεί. 

Χρόνος & Ποσότητα

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x