Υλικά (για 6 μερίδες)
Για το κρέας:
-
600 γρ. κρέας (μοσχάρι, χοιρινό ή κοτόπουλο)
-
2 κ.σ. ξίδι
-
1 κ.σ. πάπρικα
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Λίγο ελαιόλαδο
-
6 πίτες για σουβλάκι
-
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
Φύλλα σαλάτας ή μαρουλιού
-
2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
-
300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
-
1 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
-
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
-
Κόβουμε το κρέας σε μακρόστενα κομμάτια και το βάζουμε σε μπολ.
-
Προσθέτουμε την πάπρικα, το πιπέρι, το ξίδι και λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για λίγο.
-
Σε τηγάνι, ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 7-8 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα.
-
Στραγγίζουμε το κρέας και το προσθέτουμε στα κρεμμύδια. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 7-8 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ψηθεί το κρέας. Αλατίζουμε.
-
Για τη σάλτσα: ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
-
Ζεσταίνουμε τις πίτες σε αντικολλητικό τηγάνι ή στο φούρνο για λίγα λεπτά.
-
Σε κάθε πίτα, τοποθετούμε φύλλα σαλάτας, φέτες ντομάτας, το κρέας με τα κρεμμύδια και τη σάλτσα γιαουρτιού.
-
Τυλίγουμε και σερβίρουμε!
Η εικόνα ανήκει : https://www.cna.gr/stories/soyvlaki-i-istoria-toy-pio-dimofiloys-junk-food/

